כאשר הרופא יגלה בבדיקות רפואיות שיש לנו גידול ממאיר או שפיר הוא ברוב המקרים יבחר להוציא את הגידול מהגוף באמצעות ניתוח. אחת הבדיקות היחידות שיש כיום ברפואה בשביל לגלות האם יש גידול סרטני או לא היא ניתוח ביופסיה. ניתוח ביופסיה ערמונית הוא ניתוח בו מוציאים חלק מהערמונית על מנת לגלות האם הגידול שיש בה הוא ממאי או שפיר. הניתוח עצמו נערך לרוב אצל גברים שעברו את גיל 50 ולרוב בקבוצת גיל זו יכולים להיות מקרים של סרטן הערמונית.
מה יכולות להיות התוצאות של ניתוח ביופסיה ערמונית?
התוצאות של ניתוח ביופסיה ערמונית יכולות להיות ממצאים של גילוי גידול ממאיר או גידול שפיר בערמונית. התסמינים לפיהם עורכים את הניתוח הם הליכה מרובה לשירותים או להבדיל קושי בהטלת שתן. לנשים אין את איבר הערמונית וזהו איבר גופני שנמצא רק בגוף של גברים. לרוב ככל שגבר מתבגר ומזדקן כך הערמונית שלו יכולה לגדול ולהפוך להיות מקור לחוסר נוחות רפואי וגופני. חשוב להבדיל בין מקרים של ערמונית מוגדלת ובין מקרים של סרטן הערמונית – בין שני המקרים יכולה להיות חפיפה אך הם אינם זהים ומהווים תנאי אחד לשני.
מה ההשלכות של התוצאות של גילוי סרטן בערמונית?
ההשלכות של התוצאות של ביופסיה ערמונית בו גילו לנו סרטן בערמונית יכולות להיות קבלת טיפולים נגד מחלת הסרטן. ישנו מגוון גדול מאוד של טיפולים נגד סרטן הערמונית – מניתוח ועד הקרנות או טיפולים כימותרפיים. במקרה בו גילנו שיש לנו סרטן, חשוב שנבחר לקבל גם טיפולים נוספים כמו טיפול רגשי תומך או טיפולי רפואה משלימה שיכולים לחזק את הגוף שלנו.
בסופו של דבר, כאשר אנחנו חולים בסרטן הערמונית אנחנו עוברים טלטלה גופנית ורגשית כאחד. ההתמודדות עם טלטלה זו יכולה להיות לא פשוטה והיא דורשת מאתנו לגלות אומץ אישי וחוזק נפשי. קבלת תמיכה מבני משפחה וחברים יכולה לסייע לנו להחלים מהר יותר מהמחלה. ההחלמה יכולה לקחת מספר חודשים או מספר שנים – תלוי עד כמה המחלה חמורה ומתקדמת.