העסק גדל ואתם מתחילים לעבוד עם ספקים חיצוניים? אתם עצמאיים ונתבקשתם לחתום על הסכם עם לקוח? כאן נסביר מהו הסכם ספקים, למי ולמה הוא מיועד!
מהו הסכם ספקים?
מדובר על הסכם, שנחתם בין לקוח לבין נותן שירות או ספק ציוד. הצורך בהסכם זה עולה בעיקר כאשר יש עבודה שוטפת ומשותפת בין הספק לבין הלקוח ומטרתו היא להבהיר באופן מובהק מהם היחסים בין הספק לבין הלקוח ולמה כל אחד מהצדדים מתחייב כלפי הצד השני וכמובן, מה קורה במידה ואחד הצדדים לא עמד בהתחייבויותיו.
המטרה
כאמור, מטרתו של ההסכם היא להגדיר את היחסים בין הלקוח לבין הספק והכוונה היא בעיקר לכך, שיש להבהיר האם מדובר על יחסי עובד – מעביד או יחסים של לקוח ונותן שירות. זאת, היות שלא מדובר על התקשרות חד פעמית, אלא על עבודה משותפת וארוכת טווח ולכן המצב עלול להיות מבלבל. לדוגמה, מה קורה אם נותן השירות חולה, האם מגיעים לו ימי מחלה? האם מגיעים לו החזרי נסיעות או תנאים סוציאליים? האם הוא מקבל תלוש משכורת, או שעליו לתת חשבוניות? כל הדברים האלו ונוספים, אותם נפרט בהמשך, צריכים להיות כתובים באופן ברור בהסכם החתום על ידי שני הצדדים.
החשיבות
כאמור, הסכם ספקים נועד להבהיר מהן החובות והזכויות של כל אחד מהצדדים החתומים על ההסכם ויש לכך חשיבות גדולה מאוד! זאת, משום שכך ניתן למנוע הפתעות, אכזבות, עוגמת נפש ותחושת תסכול של שני הצדדים וכמובן – גם למנוע הליכים משפטיים מיותרים, שנוצרו כתוצאה מחוסר בהירות.
מה ההסכם צריך לכלול?
לפני הכל, ההסכם צריך להכיל באופן מדויק את הזהות של שני הצדדים ומהם תפקידיהם בחברה ובהתקשרות המשותפת. לאחר מכן, ההסכם צריך להכיל את החובות והזכויות של כל אחד מהצדדים, כולל השלכות במקרה של אי עמידה בתנאי ההסכם. כמובן, חתימה מקורית ותאריך החתימה נחוצים גם הם וכמו כן, כן משך תוקף ההסכם. ניסוח מדויק של הסכם ספקים יכול להוביל לעבודה איכותית ומשותפת, ממנה ירוויחו שני הצדדים!