ישנה מעין אמונה כללית כי יישור שיניים וטיפולי אורתודנטיה זה רק לבני הנעורים. מסיבה זו הרבה אנשים מוצאים את עצמם מסתובבים בעולם הזה עם חיוך פחות אטרקטיבי וזוהר ממה שהם יכולים להפיק. טיפולי אורתודנטיה למבוגרים מאפשרים גם לאנשים שסיימו את ההתפתחות הגופנית שלהם ואת מבנה הלסת והשיניים שלהם לבצע שינויים בצורה בטוחה לחלוטין.
אין הרבה הבדלים בין אורתודנטיה למבוגרים ולצעירים, לא במהלך הטיפול ולא בתוצאות עצמן. בכל גיל ובכל מצב, הרי שטיפול אורתודנטיה מקצועי יישנה לטובה את מראה הפה והשיניים, וישפיע לרוב גם על התפקוד של הפה בלעיסה ובדיבור.
איך ניגשים לטיפול אורתודנטיה למבוגרים?
- בדיקת היסטוריה רפואית – האורתודנט יבקש לבחון ולסקור את היסטורית טיפולי השיניים שכבר עברתם בעבר בכדי להבין מה מתרחש בפה שלכם, כמו למשל כתרים או ניתוחים בפה.
- יישור קו – הרופא יסביר לכם לאן אפשר להגיע עם הטיפול, כלומר מה המראה שאתם יכולים לצפות לו בתום הטיפול, ומדוע.
- טיפולים מקדימים – לעיתים יש לסיים טיפולים אחרים לפני שאפשר לגשת ליישור השיניים, וזה נכון לא רק באורתודנטיה למבוגרים, אלא גם אצל צעירים, שהרי לא ניתן להתחיל ביישור שיניים עם דלקת פעילה למשל.
- צילומים – בכדי להתאים את הליך הטיפול האורתודנטי, התאמת הסמכים או עיצוב הגשר, יש צורך לראות צילומי רנטגן, צילום פנוראמי ואחרים.
אז מה ההבדל בעצם?
ובכן, מכיוון שאצל מבוגרים מבנה השיניים הסתיים לחלוטין, אין את הגמישות המבנית המתאפשרת אצל צעירים, ולא ניתן להפעיל לחצים אפקטיביים בכדי לשנות מנח וכיוון של השיניים. ובכל זאת, אורתודנטיה למבוגרים מתאפשרת דרך מינוף אמצעים טיפוליים אחרים.
דוגמא קלאסית לתהליך היא עקירת שן או שתיים בכדי לאפשר מרחב תמרון לשיניים האחרות, במינוף הרווח הנוצר מעקירת השן. שיוף גם הוא מאפשר יצירת מקום לתמרון, שכן השיוף מוריד מעט מחומר השן וניתן לנצל את המרחב החדש בין השיניים. ברגים אורתודנטים גם הם פיתרון ייחודי לאורתודנטיה אצל מבוגרים, שכן הם מאפשרים בכל זאת להפעיל לחצים חזקים על השיניים בכדי להוביל לשינוי במראה.