ישנם מצבים בחיים בהם אדם מגיע לקיצוניות: בין אם במצב הרוח, בין אם בהתנהגות, בין אם ביכולות התפקוד שלו או ביחסו כלפי עצמו וכלפי אחרים. במצבים אלו רצוי שעבור אותו אדם יהיה מי שיתמוך בו וילווה אותו על מנת שיוכל להגביר את סיכויי ההחלמה שלו ויתמוך בו לכל אורך הדרך בה הוא מתחזק לאט לאט.
עם זאת, במצבים מסוימים גם אדם קרוב לא יכול לסייע לאותו אדם המצוי במצוקה ויש צורך בעזרה חיצונית. עזרה זו יכולה לבוא באמצעות איש מקצוע, על ידי הסתייעות בגורמים מקצועיים המנוסים במצבי מצוקה בחיים, באמצעות פנייה אל מי שיכול לתת חוות דעת נוספת או אפילו להציע דרכי טיפול חדשות.
התמודדות במצבי קיצון
התמודדות במצבי קיצון בחיים היא לעולם אינה פשוטה. האדם מגיע למצב בו הוא אינו רואה מוצא מתמונת חייו ואולי לעתים אף מביא זאת על עצמו. הפנייה לגורמים חיצוניים לא תמיד יעילה כאשר המצב הנפשי קיצוני מדי. במקרים אלו יש לשקול את האפשרות של מתן עזרה לאותו אדם באופנים אחרים.
אחת הדרכים להתמודד עם מצבי קיצון של אנשים, במיוחד כאשר הם עלולים לפגוע בעצמם או באחרים, היא באמצעות אשפוז כפוי. אשפוז כפוי הינו פרוצדורה משפטית במסגרתה כופים על האדם המצוי במצב בעייתי אשפוז, ובאשפוז אותו אדם מקבל תרופות לאיזון המוח והמצב הכימי.
עם זאת, במקרים רבים אותו אדם עלול להתנגד לאשפוז ואו אז יש להוציא עבורו צו לאשפוז כפוי. כאמור, אשפוז כפוי מתבצע בניגוד לרצונו של אדם ולכן עלול להוות פרוצדורה לא פשוטה. במקרים אלו, אותו אדם עלול למצוא את עצמו פוגע בעצמו או באחרים ואו אז, אשפוז כפוי הינו פרוצדורה שיכולה להשיב אותו לאיזון.
במקרים בהם אין ברירה אחרת אלא לתת לאדם את העזרה באופן כפוי, יוצא עבורו צו אשפוז כפוי המאלץ אותו להתאשפז וליטול את התרופות שהוא זקוק להן על מנת לשוב לאיזון.
עם זאת, חשוב לוודא כי אכן מדובר במצב בו האדם זקוק לאשפוז שאחרת מדובר בפגיעה בזכויות הפרט ולפיכך, יש לנקוט במשנה זהירות.